Az ördögnyelv lehetséges mellékhatásai

Az ördögnyelvet por alakban is előállítják, amelyet leginkább súlycsökkentő, fogyókúrás kiegészítőként értékesítenek. Ez a por a konjak gyökérből származik, amely az ázsiai területeken őshonos és, amit gyakran használnak Japánban és Indonéziában is. Az örödgnyelv port nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, ami egy rost, mely emésztetlenül halad át a szervezeten. De milyen mellékhatásokkal kell számolnunk az örödgnyelv használata során?


Puffadás és gázok

A glükomannán egy rost, mely vízben oldódik, így könnyen gélt képez, amint eléri a gyomrot és a beleket. A bélben található jótékony baktériumok megerjesztik ezt a rostot, ami az arra érzékenyeknél puffadást és gázosodást okozhat. Ezeket a tüneteket kísérhetik gyomorfájdalmak, hasi duzzanatok, azonban ezek a rendszeres használat során bizonyosan megszűnnek, mivel a szervezet hozzá tud szokni az ördögnyelvhez.


Méregtelenítő

Az ördögnyelv egy erős vízhajtó, ami azt jelenti, hogy erősen és gyorsan képes kiüríteni a toxinokat a szervezetből, ami gyakori vizelést eredményez. Tehát azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak glükomannánt, érdemes felkészülniük arra, hogy sűrűbben kell a WC-re járniuk. Az örödgnyelv kezdeti használata során enyhe hasmenést is okozhat, ami idővel csillapodni fog.


Allergiás reakciók

Azok, akik allergiásak a glükomannánra vagy az ördögnyelv más összetevőjére, egy sor más mellékhatást is tapasztalhatnak az ördögnyelv por fogyasztása után. Ezek lehetnek kiütések és egyéb bőrbetegségek, mellkasi torlódás vagy fájdalom, illetve a torok kaparó, zárt érzete is.


Egyéb figyelmeztetések

Az ördögnyelv megzavarhatja az emésztőrendszer működését, így nagyon fontos, hogy mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni fogyókúrás célokra, kérdezzük meg kezelőorvosunkat vagy gyógyszerészünket, akik majd döntenek a megfelelő adagolási módokról, illetve a lehetséges mellékhatásokról is ismertetnek minket.

 

Hogyan teszteljük az ördögnyelv por tisztaságát?

 

Az ördögnyelv egy olyan élelmiszer-adalékanyag, amelyet vízzel elkeverve egy lágy gélt kapunk, mellyel stabilizálni vagy emulgeálni lehet bizonyos ételeket. A megfelelő feltételek mellett az ördögnyelv porból készített gélt sokféle célra fel lehet használni. Alacsony a kalória- és a cukortartalma, azonban viszonylag magas a rosttartalma, így hatékonyan fel lehet használni egy gluténmentes diétában a glutén helyettesítésére a tésztaételek, a húsgombóc vagy a kenyérfélék elkészítésében, ugyanakkor fogyókúrás előnyeit is ki lehet használni igen hatékonyan. Azonban a kereskedelmi forgalomban különféle minőségű ördögnyelv porokat lehet kapni, így nagyon fontos odafigyelni, hogy melyik márkát is vásároljuk meg. De mégis hogyan lehet kiszűrni az ördögnyelv porok közül a leghatékonyabbat, legtisztábbat?

Utasítások

  • 1. Mindig megbízható szállítóktól és kiskereskedőktől vásároljunk ördögnyelv port. Nagyon fontos a megbízható márka választása, mert ezek valószínűleg jobb minőségű összetevőket biztosítanak a számunkra, illetve tisztább formában értékesítik az ördögnyelv port is.
  • 2. Teszteljük a por viselkedését. Amikor vízhez adjuk ezt a port, akkor 20-30 perc alatt egy viszkózus gélt kell képeznie. Nagyon fontos, hogy egy teljesen homogén massza alakuljon belőle, mert ez jelzi a tisztaságát. Ha tudunk szerezni, akkor adhatunk ehhez a gélhez 5 ml 4 százalékos nátrium-borátot egy kémcsőbe és alaposan rázzuk össze: ha az ördögnyelv azonnal feloldódik és gélt képez, akkor nagy tisztaságú ördögnyelv porral van dolgunk.
  • 3. Teszteljük a por pH-értékét. Adjunk hozzá egy kis mennyiségű ördögnyelv porhoz vizet, majd a keverék pH-értékét vizsgáljuk meg. A nagy tisztaságú ördögnyelv por pH-ja négy és hét között mozog. Ezt a tesztet könnyen elvégezhetjük egy lakmuszpapír segítségével.
  • 4. Vásároljunk kifejezetten étrend kiegészítőként készült ördögnyelvet, mert így a címkén a gyártónak fel kell tüntetnie az ördögnyelv kapszula vagy por tisztaságát, tehát ezzel viszonylag egyszerű dolgunk van.
Ördögnyelv kapszulák

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!